5 Ideeën voor een Juf Roos kinderfeestje!

De leukste tips voor een knallend Juf Roos kinderfeestje! 5 Ideeën voor een Juf Roos kinderfeestje!

Is je kindje binnenkort jarig? En dol op Juf Roos en Gijs? Grote kans dat je je kindje wilt verwennen met een feestje in Juf Roos thema. Alleen zijn nergens ballonnen, slingers en feestbestek te koop...Met deze 5 leuke ideeën kun je een onvergetelijk Juf Roos en Gijs kinderfeestje organiseren. Let maar op!

Tip 1: Organiseer een Juf Roos poppentheater

Was je vroeger ook zo dol op de poppenkast? Misschien herinner je het je nog van school of van de eerste keer dat je samen met je ouders naar het kindertheater ging. Poppen zijn nog steeds favoriet en een Juf Roos poppentheater wordt bij jou thuis een regelrechte hit. In onze webshop kun je een super leuke Juf Roos pop aanschaffen, die je goed kunt gebruiken en meteen aan je kindje cadeau kunt geven, maar zelf een Juf Roos pop knutselen kan natuurlijk ook. Samen met de favoriete knuffels van je kindje heb je meteen de hoofdrolspelers van het stuk bij elkaar. Je kunt natuurlijk zelf een verhaal verzinnen, maar als je dat lastig vindt kun je goed een bestaand verhaal van Juf Roos naspelen. Denk bijvoorbeeld aan de spannende cowboy aflevering, waarin Gijs Juf Roos meeneemt naar het Wilde Westen, of de aflevering waarin Juf Roos en Gijs zo klein zijn dat ze op een grote paddenstoel kunnen zitten. De voorstelling hoeft ook niet lang te zijn en houd goed de spanningsboog van de kinderen in de gaten. Vijftien minuten is vaak al lang genoeg!

Tip 2: Taarten versieren in Juf Roos thema 

Taarten versieren is voor ieder kind een feest en een fijne activiteit voor een kinderpartijtje. Het enige wat jij hoeft te doen is de tafel vullen met taartbodems, slagroom, fruit en lekkers. De kinderen kunnen er zo, onder begeleiding, samen een heerlijke kliederboel van maken. Je kunt bij de meeste supermarkten kant en klare taartbodems kopen. Wel zo makkelijk, want een taartbodem bakken vraagt wat extra voorbereiding. Als je wel zelf een taartbodem wil bakken kun je dat het beste al de dag van tevoren of in de ochtend doen, zodat hij klaar en afgekoeld is als het feest begint. Als vulling kun je kiezen wat jij en je kindje lekker vinden. Denk bijvoorbeeld aan slagroom en hagelslag, maar ook aan een gezondere versie met verse aardbeien of stukjes banaan. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Om er een echte Juf Roos en Gijs taart van te maken hebben we speciale taartversiering voor je gemaakt, die je hier makkelijk kunt downloaden en printen. De kinderen kunnen de versiering dan tijdens het feestje inkleuren en als de taart bijna af is prik je ze er zo met een cocktailprikker bij.  

Tip 3: Organiseer een Juf Roos knutselfeestje

Houdt je kindje van knutselen? Dan is een Juf Roos knutselfeestje misschien wat voor jullie. Op Youtube vind je meerdere video’s waarin je samen met Juf Roos mooie kunstwerkjes kunt maken.  Zo kunnen jullie samen mooie vormen tekenen, jullie eigen handen tekenen of eieren beschilderen. Ook zijn er leuke kleurplaten van Juf Roos en Gijs, waarmee de middag zo voorbij vliegt. Er is trouwens een handige manier om van knutselpapier mooie rozen te vouwen. De techniek is lastig voor jonge kinderen, maar het resultaat vinden ze geweldig. Je kunt de rozen al eerder maken en ze aan het begin of einde van het feestje als cadeautje meegeven. Net als Juf Roos kunnen ze de rozen dragen in het haar! Heb je zelf leuke knutselideeën? We zijn super benieuwd

Tip 4: Bouw een Juf Roos disco in de woonkamer

Staan jij en je kindje vaak samen te swingen in de woonkamer? Dan is het een leuk idee om een echt discofeestje te organiseren. De playlist staat al klaar: op Spotify vind je speciaal voor dit feest een afspeellijst met feestliedjes. Super handig! Bij echt discofeest horen natuurlijk microfoons. Die kun je kopen, maar je kunt ze ook makkelijk zelf knutselen. Voor de versiering kun je goed dezelfde kleurplaat als voor de taartversiering gebruiken. Die download je hier. Jullie zijn klaar om de sterren van de hemel te zingen. Naast zingen gaan jullie op dit feestje ook dansen. Juf Roos en Gijs hebben super veel leuke dansjes voor jullie klaarstaan. Wat denk je bijvoorbeeld van Hoofd, schouders, knie en teen en de Hokey Pokey? Dit wordt een groot feest. Let maar op!

Tip 5: Ga samen naar de bioscoop of het theater

Wil je liever een Juf Roos feestje buitenshuis organiseren? Denk dan eens aan de bioscoop of het theater. Op dit moment zijn de theaters helaas gesloten in verband met het coronavirus, maar zodra het kan en verantwoord is worden er nieuwe shows gepland. Juf Roos en Gijs komen dan graag naar jullie toe voor een doldwaas avontuur. In het verhaal wil Juf Roos graag op vakantie en vindt Gijs onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van tante Tulp. Maar waar is tante Tulp toch? Tijdens de hele voorstelling worden jullie steeds betrokken om aan de show mee te doen. Alle kinderen zitten op het puntje van hun stoel! Samen met Juf Roos en Gijs brengen jullie het avontuur tot een goed einde. Wil je op de hoogte blijven van de speeldata en -locaties? Kijk dan op deze pagina. Daar vind je het laatste nieuws en boek je meteen jullie tickets.  Als jullie liever naar de bioscoop gaan kan dat ook. De film ‘Juf Roos is Jarig’ speelt op dit moment in bioscopen door het hele land en past supergoed bij het thema van het feestje. In het verhaal is Gijs met het versieren van de molen, waar Juf Roos woont, voor haar verjaardagsfeestje. Maar oeps...Hij heeft iets te veel ballonnen opgehangen en de molen stijgt op! Samen gaan Juf Roos en Gijs op avontuur, maar komen ze op tijd om in de klas te trakteren? Lijkt een bioscoopavontuur je wel wat? Bekijk dan hier de locaties en filmdata.

Organiseer je een Juf Roos en Gijs kinderfeestje? Laat het ons weten!

We hopen dat deze tips je inspiratie geven en je helpen om het Juf Roos en Gijs feestje van jouw kindje een succes te maken. Je bent trouwens niet de enige die een feestje met dit thema wil geven. Op social media zien we regelmatig geweldige Juf Roos en Gijs feestjes voorbij komen. Dat vinden we ontzettend leuk om te zien. Organiseer jij een feestje in dit thema? Laat het ons dan weten op Facebook en Instagram. We delen de foto’s ter inspiratie graag met alle andere papa’s en mama’s in Nederland. En wil je weten wanneer de Juf Roos verjaardagsversiering in de winkels komt? Schrijf je dan gratis in voor de Juf Roos Club. Dan ben je als eerste op de hoogte. Veel plezier!

Artikel afbeelding
Delen via: