5 tips om meer te bewegen met je kindje!

De leukste tips om meer te bewegen met je kindje!

Brengen jij en je kindje veel tijd met elkaar door, maar merk je dat er wel wat meer beweging in jullie activiteiten mag? Willen jij en je kindje ook meer bewegen en zijn jullie op zoek naar inspiratie? Lees dan gauw verder.

1. Dansen maar!
Naast iedere dag een uur bewegen, wordt voor kinderen aangeraden om 2x per week een activiteit te doen die spieren en botten sterker maken. Sporten zoals ballet, hockey of zijn hier heel goed voor. Maar thuis kun je ook allerlei dingen doen om te zorgen dat je kindje sterker wordt. Botversterkende activiteiten zorgen voor een beter uithoudingsvermogen en sterkere spieren. Activiteiten zoals springen, traplopen en dansen zijn hier ideaal voor. Je voelt hem natuurlijk al aankomen: zet een paar keer dag een lekkere playlist van Juf Roos aan en dans lekker met je kindje samen door de kamer. Of ren een paar keer de trap op en neer. Het is supergezond om te bewegen en hartstikke leuk om te doen. Wedden dat jullie je na het dansen voldaan en goed voelen?!

2. Ga samen hutten bouwen
Hutten bouwen is een van de leukste dingen om samen te doen. Je kunt een hut bouwen in het bos of het park, maar een hut in jullie woonkamer bouwen kan natuurlijk ook. Verzamel wat kussens, lakens en handdoeken en een bakje met wasknijpers. Alles aan elkaar vastmaken kost een hoop inspanning en zorgt dus voor flink wat beweging. En het leuke is, als de hut af is, leg je de kussens erin en kunnen jullie hier heerlijk samen een boekje lezen! Je kunt natuurlijk ook een playlist van Juf Roos opzetten en daarnaar luisteren in jullie hut.

3. Aan de slag met ballonnen
Bij ballonnen denk je misschien al gauw aan feest of een verjaardag. Maar wist je dat ballonnen ook ideaal zijn om mee te spelen? De kans is vrij groot dat jullie ze in huis hebben. Alleen het opblazen is al een leuke bezigheid voor jou en je kindje. Pak een pompje en zet er een ballon op en pompen maar. Dat zijn flink wat bewegingen die je kindje met zijn of haar armen maakt. Zijn de ballonnen opgeblazen? Dan kun je er ontzettend veel leuke beweegspelletjes mee doen in huis. Probeer bijvoorbeeld om de ballon zo lang mogelijk hoog te houden. Het leuke hieraan is dat je jouw kindje ook getallen kunt leren. Met ballonnen kun je ook tennissen of overgooien. Ook dan is het natuurlijk de kunst om zo lang mogelijk de grond niet te raken. Veel plezier!

4. Touwtjespringen
Touwtjespringen is erg goed voor je conditie. Je kunt het simpel houden door allebei met een eigen springtouw te springen. Zijn jullie met meerdere kinderen, dan kunnen twee personen het touw draaien en een (of meerdere) kindje(s) springen. Bewegen is goed, maar meer bewegen is nog beter. En dat lukt wel met een springtouw! Een springtouw kun je natuurlijk makkelijk kopen. Hebben jullie geen springtouw in huis? Maak dan zelf een springtouw van bijvoorbeeld een waslijn of heel veel lange veters.

5. Hoepelen tot je erbij neervalt
Met een kunststof hoepel, ook wel de hoelahoep genoemd, beweeg je heel wat af. Je laat de hoelahoep om het middel van jezelf of je kindje draaien. Het is natuurlijk de bedoeling om de hoepel zo lang mogelijk te laten draaien om je middel, zonder dat ‘ie op de grond valt. Als je dan ook nog eens de hoepel kunt laten ronddraaien zonder je handen te gebruiken, dan ben je de grote winnaar. Hoelahoepen doe je het beste buiten. Daar heb je meer dan genoeg ruimte. Zin om te hoelahoepen, maar geen zin om naar buiten te gaan of regent het heel erg hard? Schuif dan de meubels een beetje opzij, zodat jij en je kindje lekker in de woonkamer kunnen hoepelen. Muziekje erbij van Juf Roos en jullie hoelahoepfeest kan beginnen!

We hopen dat deze tips je inspiratie geven en je helpen om meer te bewegen met je kindje. Heb jij nog een goede tip om meer te bewegen met kinderen? Laat het ons weten op Facebook en Instagram. We delen tips en foto’s graag ter inspiratie met alle andere papa’s en mama’s in Nederland. En wil jij graag als eerste op de hoogte blijven van nog meer Juf Roos tips? Schrijf je dan nu gratis in voor de Juf Roos Club.

 

Liefs, het team van Juf Roos!

Artikel afbeelding
Delen via:

Lees ook