Pannenkoeken bakken met je kindje

De leukste tips om samen met je kindje pannenkoeken te bakken (en op te eten)!

Is jouw kindje dol op pannenkoeken en fan van Juf Roos en Gijs? Dan is dat een goede redenen om de keuken in te duiken en pannenkoeken te bakken! Met deze tips geef je de pannenkoeken een Juf Roos tintje, zodat ze nog leuker en gezelliger worden. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig
Om pannenkoeken te bakken heb je een aantal ingrediënten nodig:

  • 250 gr bloem
  • 500 ml melk
  • snufje zout
  • boter om te bakken

Natuurlijk mag je kindje niet in de buurt van de hete pannen komen, maar hij of zij kan natuurlijk wel de eieren aangeven en mee helpen met het klutsen van het deeg.

Wist je trouwens dat er een Juf Roos Smakelijk eten-set van BiOBUDDi is? Jouw kindje kan zich hiermee vermaken, zodat jij in alle rust pannenkoeken kan bakken.

Aan de slag
Meng de eieren in een kom en voeg de bloem, melk en een snufje zout toe. Blijf net zolang kloppen totdat eventuele klontjes helemaal zijn verdwenen. Nu kun je de pannenkoeken gaan bakken. Verwarm de boter in een pan en wacht totdat deze goed warm is. Schep met een soeplepel een beetje beslag en giet het in het midden van de pan. Het beslag verdeel je goed over de hele pan door deze een beetje heen en weer te bewegen. Links, rechts, links enzovoorts. Net zoals de Hokey Pokey. Draai de pannenkoek om wanneer de bovenkant droog is. Dat duurt een paar minuten. Draai daarna de pannenkoek om en bak de andere kant van de pannenkoek, ook weer een paar minuutjes.

Terwijl jij de pannenboeken aan het bakken bent, kan jouw kindje alle spullen op de eettafel zetten. Zoals de borden, het bestek, de poedersuiker en verschillende groentes en fruit waarmee jullie de pannenkoeken zo gaan versieren.

Versieren maar
Zijn de pannenkoeken klaar? Leg ze op een bord en zet ze op tafel. Nu kunnen jullie samen aan de slag met het versieren van de pannenkoeken. Wil je de jurk van Juf Roos op de pannenkoek maken? Gebruik dan iets dat de kleur roze of rood heeft, zoals jam of aardbeien. De mooie bos haren van Juf Roos kun je maken met stukjes banaan of appel. Gebruik blauwe bessen gebruiken voor de ogen en de neus en mond van Juf Roos maak je met bijvoorbeeld stroop. Een beetje poedersuiker erbij om de pannenkoek af te maken en klaar is de heerlijke Juf Roos pannenkoek!

Eten jij en je kindje liever iets hartigs dan zoets? Gelukkig zijn er allerlei soorten hartig eten om je pannenkoek mee te versieren. Voor de rode jurk van Juf Roos kun je bijvoorbeeld tomaatjes of paprika gebruiken. En de blonde haren van Juf Roos maak je met plakjes kaas. Voor de ogen kun je bijvoorbeeld gebakken champignons gebruiken. Is de hartige pannenkoek klaar, dan komt het allerleukste: het opeten van de pannenkoek!

Oh, en vergeet niet om een leuke foto te maken van jullie Juf Roos pannenkoek. We vinden het superleuk als je jouw foto en goede tips met ons deelt op Facebook en Instagram. We zijn super benieuwd en delen ze graag ter inspiratie met alle andere papa’s en mama’s in Nederland.

 

Artikel afbeelding
Delen via: