Zo maak je een budget Juf Roos en Gijs slaapkamer!

Misschien herinner je je nog dat je vroeger graag een slaapkamer wilde in het thema van je favoriete helden, zoals Bambi of Mickey Mouse. Met gave posters aan de muur werd het helemaal jouw domein en kon je er uren spelen. Is jouw kindje dol op Juf Roos en Gijs? Dan vind je het misschien leuk om je kindje te verrassen met een gave Juf Roos en Gijs slaapkamer. Met deze simpele tips geef je de slaapkamer van je kindje snel een Juf Roos en Gijs thema. En het fijne is: het hoeft helemaal niet duur te zijn!

Zet een speelgoedkeuken in de slaapkamer
Juf Roos woont in een molen en in die molen staat een keuken. Juf Roos moet natuurlijk wel kunnen koken! Als je kindje regelmatig naar Juf Roos kijkt zal het de keuken vast herkennen. Voor een kamer in het thema van Juf Roos kan de keuken dan ook niet ontbreken.

Kleine kinderen vinden keukentje spelen vaak hartstikke leuk. De kans is dan ook groot dat je ergens in huis al een speelgoedkeuken hebt staan. Of misschien wat speelgoedpannen of ander keukengerei. Om de kamer van je kindje om te toveren tot een echte Juf Roos kamer kun je dat speelgoed verplaatsen naar de slaapkamer.

Kies voor een dekbedovertrek met rozen
Is je kindje gek op Juf Roos? Dan is een dekbedovertrek met rozen vast een schot in de ... roos! Je kunt online en in de winkels vaak leuke overtrekken vinden. Wil je liever geen nieuwe dingen kopen? Maak dan zelf een dekbedovertrek met rozen. Dat kan makkelijk met een oud, wit dekbedovertrek en wat textielstiften of verf. 

Maak posters van Juf Roos en Gijs kleurplaten Op deze website vind je verschillende kleurplaten van Juf Roos en Gijs. Die kun je goed gebruiken als posters aan de muur. Zo vind je hier een kleurplaat van de molen waarin Juf Roos woont, hier eentje van het Juf Roos logo en hier van Juf Roos en Gijs samen. Je kunt de kleurplaten makkelijk thuis of op werk uitprinten en zelf, of samen met je kindje inkleuren. Dat is ook nog eens een super leuke activiteit voor een regenachtige middag!

Maak een kist met verkleedkleren en zet die in de slaapkamer
Iedere dag is het voor Juf Roos en Gijs weer een verrassing wat ze gaan meemaken. Ze beleven samen de wildste avonturen! Zo gingen ze een keer op zoek naar wilde dieren, zagen ze een Zappelin in de lucht vliegen en kwam Sinterklaas zomaar op bezoek. Daarbij heeft Gijs steeds weer andere kleding aan. Hij vindt het leuk om zich te verkleden en voor te bereiden op het avontuur. Misschien vindt jouw kindje verkleden wel net zo leuk als Gijs en maak je hem of haar ontzettend blij met een kist vol (oude) verkleedkleding!

Teken een grote molen op de muur!
Wil je de kamer écht op de molen van Juf Roos en Gijs laten lijken en heb je nog spierwitte muren? Dan kun je een molen op de muur tekenen. Zo lijkt het voor je kindje net of het in de molen woont. 

Je kunt dit natuurlijk laten doen, maar het is ook hartstikke leuk om het zelf te proberen. Een molen tekenen is namelijk makkelijker dan je misschien denkt. In deze video vind je een stap voor stap uitleg over hoe je op een makkelijke manier een molen kunt tekenen. Het is niet helemaal dezelfde als de molen van Juf Roos en Gijs, maar dat geeft niet. Je kindje zal het al geweldig vinden dat je de molen tekent.

We hopen dat je met deze tips een geweldige Juf Roos en Gijs kamer voor je kindje kunt maken, maar we weten dat er veel creatieve papa’s en mama’s zijn die nog veel meer leuke ideeën hebben. Misschien heb jij bijvoorbeeld wel een Juf Roos bed gemaakt? Of een zappelin in de kamer gehangen? Wij vinden het ontzettend leuk om jouw ideeën te horen. Dan kunnen we ze delen met alle andere papa’s en mama’s van kleine Juf Roos kijkers.

Heb je een leuk idee of onlangs als wat gaafs gemaakt? Deel het dan via een privébericht op de Facebook- of Instagrampagina van Juf Roos.

Artikel afbeelding
Delen via:

Lees ook