Vier Sinterklaas met Juf Roos en Gijs!

Vier Sinterklaas met Juf Roos en Gijs!

Oooh...wat spannend! Sinterklaas en Piet zijn weer in het land! Misschien is dit de eerste keer dat je samen met je kindje het sinterklaasfeest viert? Of misschien telt je kindje al weken de dagen af? Om er voor alle kindjes een groot feest van te maken hebben Juf Roos en Gijs hun Sinterklaasfavorieten voor je klaargezet. Van de lekkerste pepernoten tot de leukste liedjes: je vindt ze in dit artikel. Oh, en mocht de Sint nog cadeautjes zoeken? Kijk dan ook even bij het verlanglijstje met de leukste Sintcadeautjes. Veel plezier!

Sinterklaastip 1: Bekijk samen met je kindje de Sinterklaasspecial. Weet je nog toen de Sint als verrassing bij Juf Roos en Gijs thuis op bezoek kwam? Juf Roos had net een banketletter gebakken en Gijs was had de sinterklaasintocht gekeken. En zomaar opeens stond de Sint bij hen op de stoep! Wat vonden ze dat spannend! Maar wat bleek tot grote schrik...Sinterklaas was de zak met cadeautjes kwijt en aan Juf Roos en Gijs de taak om ze te vinden. Een groot en spannend avontuur om nooit te vergeten.

Kijken jij en je kindje gezellig mee naar de Sinterklaasspecial?

Sinterklaastip 2: Bak samen de lekkerste pepernoten! Pepernoten zijn misschien wel de állerlekkerste koekjes van de wereld en ze smaken nog eens extra lekker in december. Wist je dat pepernoten bakken helemaal niet moeilijk is en dat je het makkelijk samen met je kindje kunt doen? Het enige wat je nodig hebt is een oven en:

· 250 gr bloem

· 2 tl bakpoeder

· 125 gr bruine basterdsuiker  

· 1½ el speculaaskruiden

· 125 gr boter, op kamertemperatuur

· ¼ tl zout

· 2 – 3 el melk

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed het voorzichtig tot je er een bal van kan maken. Nu heb je een héle grote pepernoot! Om er kleine pepernoten van te maken kunnen jullie het deeg verdelen in allemaal kleine balletjes, maar eerst moet het deeg even een half uur in de koelkast. Leg de balletjes daarna op een bakplaat met bakpapier en schuif ze voor 15-20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat ze daarna afkoelen en voila...klaar zijn de pepernoten!

Jullie zullen de geur van de versgebakken pepernoten door het hele huis ruiken...hmmm heerlijk!

Sinterklaastip 3: Zing samen mee met de leukste Sinterklaasliedjes.
Liedjes horen bij Sinterklaas, net zoveel als jullie zelfgebakken pepernoten. Grote kans dat jij alle liedjes nog wel van vroeger kent, maar kent je kindje ze al? Van Sinterklaas kapoentje en de zak van Sinterklaas, tot Rommel de Bommel en Zie ginds komt de stoomboot? De liedjes worden heel makkelijk en extra leuk als jullie ze samen meezingen met Juf Roos en Gijs.

Je vindt alle Sinterklaasliedjes in de speciale Sinterklaaslijst op Spotify. Oh, en als je ook de Sinterklaasverhaaltjes wilt luisteren kan dat ook. Veel plezier!

Is jouw kindje fan van Juf Roos en Gijs? Kijk dan eens in onze webshop op Bol.com en ontdek de leukste Sinterklaascadeautjes voor in de schoen en op pakjesavond! Jullie kunnen daar heel makkelijk een verlanglijstje maken.

Hier vind je alvast een paar van onze favorieten op een rij:

1. Zing mee met alle liedjes uit seizoen 1,2 en 3! Krijgt jouw kindje geen genoeg van zingen en dansen? Dan zijn de verzamelcd’s met alle liedjes uit de eerste drie seizoenen van Juf Roos misschien een goed idee. Je neemt ze zo makkelijk mee in de auto en op reis, maar een disco bouwen in de woonkamer kan natuurlijk ook.

2. De Juf Roos pluchen speelpop. Als je kindje dol is op Juf Roos maakt de Sint je kindje vast heel blij met deze pluchen speelpop. Gemaakt van superzacht materiaal en voorzien van alle details van Juf Roos: van de bloemen in het haar tot de blaadjes onder de rok.

3. Spelen met de Juf Roos 4 in 1 puzzel. Met deze gezellige puzzels wordt Sinterklaas echt een feestje. De puzzelset bestaat uit vier verschillende puzzels met 4, 6, 9 of 16 stukken en heeft vrolijke afbeeldingen van Juf Roos en Gijs. Begin met de makkelijkste en kom samen steeds een stapje verder!

Wat maakt Sinterklaas voor jou en je kindje een feest? We hopen dat jullie met deze tips thuis een onvergetelijk Sinterklaasfeest gaan vieren dit jaar en vinden het super leuk om te zien en horen waar jullie plezier aan beleefd hebben. Deel daarom, als je dat leuk vindt, jouw Sinterklaasfoto’s en verhalen met ons en alle andere ouders van kleine Juf Roos fans op Facebook en Instagram!

 

 

 

Artikel afbeelding
Delen via: